Mukavaa alkanutta syksyä.

Muistattehan päivittää osoitetietonne ja sähköpostiosoitteenne niiden muuttuessa sihteerille (sihteeri at taistelukoulu.fi).

Kevät ja kesä oli aktiivista toimintaa ja yhdistys toteutti seuraavat tapahtumat:

  • Opintomatka Valko-Venäjälle 10.-13.5.2019
  • Kevättapahtuma saunoilla järjestettiin 23.5.2019
  • Esikunta- ja viestiharjoitukseen tutustuttiin Maanpuolustuskorkeakoululla 11.6.2019
  • Kesäteatteri ”Tankki täyteen 2” järjestettiin 25.7.2019
  • Taiteiden Yönä 9.8. järjestettiin Taistelukoulun perinnepolku. Tilaisuudessa esiintyi Nurmijärven reserviläiskuoro ja kahvitukset hoiti Tuusulan sotilaskotiyhdistys.

Upseerikerho on tyhjennetty ja perinne-esineet on pääosin siirretty Puolustusvoimien kurssikeskuksen ja Maanpuolustuskorkeakoulun tiloihin. Työt jatkuvat siten, että Taistelukoulun päärakennuksen alakerran kabinetit sisustetaan perinne-esineistöllä.

Syksyn tapahtumat

Perjantaina 20.9.2019 järjestetään Maanpuolustuskorkeakoulun Perinneyhdistys 20 vuotta -juhlat ja yhdistyksemme jäsenet ovat tervetulleita tilaisuuteen. Paikkana Maanpuolustuskorkeakoulun Juhlasali, Leipurinniementie 2, 00860 Helsinki. Juhla alkaa klo 12.00 liukuvasti. Klo 12.30 alkaen on tervetulosanat ja vapaata seurustelua cocktail-tilaisuuden merkeissä. Juhlaesitelmän pitää klo 14.00 alkaen everstiluutnantti Inka Niskanen ja aiheena on tutkinnon suorittaminen ulkomailla. Juhlaesitelmän päätyttyä on vuorossa MPKK:n johdon tervehdys, jonka jälkeen tilaisuus jatkuu vapaan seurustelun merkeissä. Tilaisuus päättyy klo 17.00. Ilmoittautuminen osoitteeseen hannele.kokki at mil.fi 12.9 mennessä. Ilmoittautumisen yhteydessä on mainittava nimi, auton rekisteritunnus ja syntymäaika. Varustus arkipuku.

Taistelukoulun perinnepäivää vietetään torstaina 10.10.2019. Klo 10.00 on seppeleen lasku Tuusulan sankarihautausmaalla (Kirkkotie 34, 04300 Tuusula) ja kukkalaitteen lasku Aleksis Kiven haudalla. Yhdistyksen jäsenet ovat tervetulleita tilaisuuteen. Varustus paraatipuku/tumma puku. Tänä vuonna Kurssikeskuksen tilanpuutteen johdosta (vain n 30 hengen kabinetti) päiväjuhla ja kahvi on vain kutsuvieraille. Jatkossa kaikki perinnepäivän juhlatilaisuudet (pl. seppeleenlasku) järjestetään Santahaminassa yhteistyössä Maanpuolustuskorkeakoulun Maisteriosaston kanssa.

Tuomaanpäivän tilaisuus järjestetään 17.12.2019 Santahaminassa kutsuvieraille.

Muita asioita

Taistelukoulun upseerikerhon historiikkia kirjoittaa kunniajäsenemme eversti evp Reijo Piira. Työ on hyvässä vaiheessa ja kirja valmistuu vielä loppuvuoden aikana.

Ensi kesäkuun alkupuolella järjestetään jäsenmatka Slovakiaan. Yksityiskohtia hiotaan parhaillaan ja matkasta tiedotetaan mahdollisimman pian.