Taistelukoulun 92. vuosipäivää ja Maisteriosaston perinnepäivää vietettiin torstaina 10.10. Tuusulassa perinteisin menoin muutoin, paitsi että maisteriopiskelijat puuttuivat koulutusuudistuksesta johtuvan välivuoden johdosta ja saadut päiväjuhlatilat mahdollistivat vain kourallisen juhlavieraita.

Perinnepäivä aloitettiin perinteisesti laskemalla seppele sankarihaudalle ja kukkalaite Aleksis Kiven haudalle Maisteriosaston johtajan everstiluutnantti Eero Svanbergin ja Perinneyhdistyksen puheenjohtajan eversti Tapio Niitynperän toimesta.

Juhlapäivää jatkettiin Taistelukoulun  kabinetissa, jossa palkittiin mm Taistelukoulun pienoislipulla ev Jukka Aihtia ja maj Janne Kananen sekä Sinisellä Ristillä Hannele Lindstedt ja Martti Aho.

Palkitsemisten jälkeen kuultiin yhteiskuntatieteiden tohtori Risto Volasen esitelmä ”Vallankumous, sota ja rauha – Eurooppa ja Suomi etsivät tietä 1918 – 1922”.

Ensi vuonna palataan normijärjestykseen ja uudet opiskelijat osallistuvat seppeleenlaskuun Tuusulassa ja päiväjuhlaan Santahaminassa, johon hyvin mahtuvat myös kaikki yhdistyksen halukkaat jäsenet osallistumaan.

Kuvat Antti Nieminen